Studium

2015–2022 Malba 2, AVU (Vladimír Skrepl)

Popis diplomové práce

Producentka 4ra 4ra

4V4T4R R4VE. Jedná se o žánr elektronicky-basové hudby. Na projektu se podílím jako producent, songwriter, interpret, režisér a editor vizuálního doprovodu. Hudební multiverse 4ra 4ra je propojením světa výtvarného umění, herní, weeb a IT komunity. Sdílí prvky mid tempo, synthwave, hardwave, dark synth, dubstep, glitchcore a gamecore. Industriálně znějící basy, zacyklené chladné bicí, řezavé zvuky efektů a rozstříhané zvukové stopy simulují dystopickou gaming atmosféru. Jemné vokály v kontrastu vůči tvrdým syntetizérům, main character madness. Story mode připravující hráče na final boss fight.

Své texty píši primárně v angličtině (kvůli nadměrnému užívání angličtiny v herních a virtuálních komunitách), jeden jsem napsala i v binárním kódu a často texty propojuji s autentickou šifrovací abecedou. Ovlivňuje mě herní průmysl, protože působím na více platformách jako nezávislý game content tvůrce. Této činnosti se věnuji od roku 2010.

Scénář pro videoklip u glitched

Parafráze života v simulaci. Paralelní reality, Schrödingerova kočka. Co se stane, když se biosystém opatřený vědomím probere ze simulace, ale umělá inteligence se jej z glitche snaží opakovaně nahrát zpět? Inspiruji se filmovou tvorbou Gaspara Noého, seriálem Love, Death and Robots a dilematem červeno-modré pilulky.

Virtuální identita

V mé výtvarné činnosti se převážně vyskytuje výzkum virtuálních identit, řeším netransparentnost a psychologickou patologii archetypů nacházejících se na síti, ale i pozitivní postcovidový digitální rozvoj. Popisuji nehmatatelné prostředí závisející na algoritmech. Pohyb avatarů nebo li prostředníků zastupujících uživatele v komunikaci a reprezentaci ve hrách, na sociálních sítích, ve virtuální realitě přesouvání vědomí do kyberprostoru.

Avatar

Performer, 3D postava, 2D bytost nebo jen znak @ at sign klávesové zkratky zastupující jedince ve virtuálních světech. Sestup, vtělení, inkarnace. Paradoxně přenesený pojem z hinduistického duchovna do virtuálního média.

Fediverse

Spojení slov federation a universe. Soubory federovaných / vzájemně propojených serverů pro publikování na weby, nezávislý hosting. Sociální sítě, mikroblogování, blogování, weby. Na těchto instancích mohou uživatelé vytvářet tzv. identity, které mohou komunikovat přes hranice instancí, protože software běžící na serverech podporuje jeden nebo více komunikačních protokolů, které se řídí otevřeným standardem. Jako identita na serveru fediverse mohou uživatelé odesílat textová a jiná média nebo sledovat příspěvky jiných identit.

Metaverse

Metaverse je koncept trvalého, online, 3D vesmíru, který kombinuje několik různých virtuálních prostorů. Můžete si to představit jako budoucí iteraci internetu. Metaverse umožní uživatelům pracovat, setkávat se, hrát si a stýkat se společně v těchto 3D prostorech. Nejdokonalejší nynější prototyp metavesmíru je zastoupen virtuálními realitami v digitálních hrách.

Hudba 4ra 4ra je dostupná na všech streamovacích platformách.