Studium

2018–2022 Nová média 1, AVU (Tomáš Svoboda)
2020 stáž na Umjetnička akademija u Splitu, Chorvatsko, Film a video
2013–2017 Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, Keramika a porcelán

Popis diplomové práce

Self Made Me: Live Laugh Love

Žijeme ve světě otevřených možností. Kdo má víru a talent, dokáže cokoliv. Believe and reach the stars!

Stačí chtít, nebýt hloupý a chytit svůj osud do vlastních rukou. Je jednoduché být líný a nadávat na nepříznivost osudu, ale nikomu nebrání nic v tom vydat se vlastní cestou a dosáhnout hvězd. A zatímco někdo je předurčen k úspěchu, jiní jsou předurčeni k věčné nespokojenosti.

Talent je poznat svět, poznat lidi, poznat své schopnosti a uplatnit se, nezabývat se ostatními a jít si za vlastními cíli. Pochopila jsem, že ostatní mě pouze brzdí. Nemám čas na vaše problémy, nemám čas na vaši nepřizpůsobivost. Chci být sama sebou, a i vy byste měli chtít být mnou, ale po své vlastní ose.

Pokud hledáme důvody proč ne, najdeme jich nespočet. Tyto důvody jsou zpomalovacími pásy našeho vlastního rozvoje. Život je jednoduchý, a já odmítám přijímat jeho domnělou složitost. Nehledám ale, hledám jak. Vždycky lze nalézt na čemkoliv něco nekalého nebo nesprávného. Ale každého já musí být na prvním místě. Každý máme stejné možnosti, jen někdo to má o něco těžší, ale i ten, když se zasnaží, uspěje.

Možná vidíte něčí drahé auto, velký dům, ředitelskou pozici a říkáte si: „Ten bastard, jakej má asi život.“ Přitom ale nevidíte tu lidskou oběť, kterou jsme my za luxus zaplatili, nevidíte tu dřinu za naším úspěchem.

Nahraďte svou sžírající závist za úsilí.

Jak říká Kim Kardashian: „Zvedněte tu svoji p*del a jděte pracovat. Zdá se, jako by v dnešní době už nikdo pracovat nechtěl.“

Každý svého štěstí tvůrcem.

To je mé poslání, to je mé umění, to je můj talent.