Odkazy

Studium

2016–2019 Grafika 2, AVU (Vladimír Kokolia)
2013–2016 Restaurátorství malba, AVU (Karel Stretti)

Popis diplomové práce

Co je důležité vědět o vaší práci?

Důležitá je práce s průhledem skrz. V mém případě voálem. Začalo to průhledem na kostel obestavěný lešením a ochrannou sítí, která tak vytvořila dojem neurčitosti, tajemství a jakési nedotknutelnosti, protože nebylo možné přesně určit, co za ní je. Ve své práci se zabývám zaznamenáváním okamžiku, lidí a míst kolem sebe skrze voál. Přítomná je iluze, mizení, nestálost, měnící se podoba věcí, neurčitost, zapomínání, vtisk. V neposlední řadě je to rodina, vztah. Vzpomínka na pohádku z dětství, každý máme tu svou.

Jak si představuješ sebe a svou práci za 5 let?

Představuji si, že spíše než za obrazy se budu ubírat do světa knih. Za pět let budu ve volných chvílích, kterých nečekám moc, neboť se doufám budu plně věnovat rodině, pomalu sbírat materiál, kreslit, dál experimentovat s technikou tisku, s myšlenkou na autorskou knihu a v té době možná i na její provedení. Určitě bych ráda dál využívala a prohlubovala zkušenosti s výrobou papíru, abych si byla schopná znovu najít způsob, jak vyrobit materiál, který ke své tvorbě potřebuji.

Budu cestovat a mapovat, zaznamenávat okolí, kreslit. Tvořit jakýsi cestovní deník. Určitě se chci také dál kontinuálně věnovat porcelánu. A třeba ho i konečně propojím s druhou částí mé tvorby, tedy právě s grafikou a kresbou.