Studium

2018–2019 Grafika 2, AVU (Vladimír Kokolia)
2017–2018 Accademia di Belle Arti di Brera, Milano, Itálie
2015–2017 Nová média 1, AVU (Tomáš Svoboda)
2014–2015 Intermédia 1, AVU (Milan Knížák)
2013–2014 Nová média 1, AVU (Markus Huemer)

Popis diplomové práce

Co je důležité vědět o vaší práci?

V počátcích na AVU jsem používala zejména kresebné a malířské techniky k vyjádření převážně existenciálních témat. V průběhu studia jsem měla možnost vyzkoušet bohatou škálu technik a přístupů. Výsledkem bývají většinou objekty, ačkoliv často pracuji také s textem, fyzickou akcí, zvukem i videem. Mezi přístupy, které jsou mi blízké, patří ironie, smysl pro humor, nadsázka, provokace, ale také hravost a intuice.

Středem mého zájmu jsou aktuálně témata výchovy, agresivity, manipulace a hry.

Jak si představuješ sebe a svou práci za 5 let?

Představuji si, že mám naplňující vztahy, rodinu a přátele. Žiju v domečku u rybníka se zahradou. Chci mít květinářství a taky pořádnou dílnu-ateliér. Ve své volné tvorbě budu každopádně dál pokračovat. Finančnímu ohodnocení se v tomto směru nevyhýbám. Ale na to, že by mi volná tvorba zaplatila náklady na živobytí, se zatím nespoléhám.

Ideálně mám povolání, které považuji za smysluplné, naplňuje mě, jsem adekvátně finančně ohodnocená a k tomu mám jako bonus flexibilní pracovní dobu, která mi umožňuje věnovat se i vizuálnímu umění. Často je jednodušší nechat se zaměstnat, dovedu si představit, že pracuji v kulturní oblasti, ale nebojím se ani práce mimo obor, která nemá s vizuálním uměním nic společného.

Aktuálně již třetím rokem pracuji jako průvodkyně v mateřské škole, nabízí se mi navázat na studium sociální práce a pracovat ve školství, nebo ještě lépe v rámci neformálního vzdělávání. Vedu kurzy pohybu, tance, učím výtvarku, maluju krajinky a pěstuju bylinky, protože to mě baví.