Odkazy

Studium

2023–2024 Malba 1, AVU (Robert Šalanda)
2023 stáž ESAMDP Toulon, Francie
2018–2023 Malba 1, AVU (Robert Šalanda, Lukáš Machalický)
2020–2021 Nová média 2, AVU (Kateřina Olivová, Darina Alster)
2020 stáž AVU, Ateliér hostující umělkyně (Paulina Ołowska)
2020 Socha 2, AVU (Tomáš Hlavina)

Popis diplomové práce

Blossoming and thicket – Wanderlust

Energie lidské bytosti je složitá věc, která komunikuje v tichosti.

Všichni jedinci na Zemi jsou nějak příbuzní, všichni žijeme na stejné planetě, a přesto jsme v kontaktu s velmi málo lidmi.

Všechny vztahy, které máme, jsou založeny na sociálních kodexech, přátelstvích a vztazích. V rámci toho jsme víceméně svobodní.

V participativním prostoru Dominica Hafnera je každý, kdo vstoupí do zóny, vyzván, aby se osvobodil od svého obvyklého způsobu komunikace.

Prostřednictvím evokace tří živlů, vody, ohně a vzduchu, autor nabízí způsob, jak společně evokovat čtvrtý živel, naši planetu Zemi, aktivací a spoluvytvářením jejího zvuku. Země je to, co z ní vytvoříme.

Jedinečná myšlenka Země vyzařuje z této hudební spolupráce jako hologram emocí. Struktura evokuje místa meditace a spirituality, která působí jako něco vzácného. Spiritualita je pluralitní, a to nám připomíná autorova instalace. Každý si musí najít svou cestu, a přitom cítit sebe i ostatní.

Tato instalace plní sen, na kterém Dominic Hafner začal pracovat s kolektivem Too Many Dinner Parties: vytvořit konceptuální instalaci, fiktivní přírodu a participativní prostor se zvukem, performancí, společenský prostor s možností jej prozkoumat.