Studium

2016–2022 Nová média 2, AVU (Kateřina Olivová, Darina Alster)

Popis diplomové práce

KOCHBUCH

Das Kochbuch a die Köchin jsou kuchařky, těm věnuji zvláštní pozornost, ty jsem zpracoval. Základy pražské kuchyně nám v Köchin odkázala Magdalena Dobromila Rettig, pekl jsem podle ní Kugelhupf, tu jsem servíroval i v Ateliéru nových médií 2, kde jsem zajedl šest let, obě chutnaly dobře. Uvařil jsem diplomovou práci na základě historických análů v jedinečné kombinaci s orální historií.

Kugelhupf Nimm 6 Loth frische Butter, 6 Loth Schmalz, treibe beides schön pfläumig ab, schlage darein 10 Eierdötter, verrühre jedes gehörig; dann gib 4 Loth auf Lemonie abgeriebenen Zucker, 3 Löffel gute Hefen, ein bischen Salz, 8 Löffel voll guten süßen Schmetten, ein bischen Muskatenblüthe oder besser Vanilie, dann ein halbes Pfund fein gesiebtes Mehl; rühre es jezt nicht lange mehr ab, schmiere die Form; ist es eine Sternform, so streue einen Strahl mit länglich geschnittenen, einen mit halben Mandeln auf, gieße den Teig hinein, einen mit halben Mandeln auf, gieße den Teig hinein, laß es wenigstens 3 Viertel Stunde backen; gähren, dann 1 Stunde backen, stürze es, bestreue es mit Zucker und Vanilie, laß es kalt werden; dann trage es auf die Tafel.

Vzkřísil jsem Floru, mrtvou autorku jedné z kuchařek. Ihre Mutter wurde am Abend auf einem Feldeweg nicht weit von dem ersten Haus von Nixdorf erschossen. Es geschah warscheinlich als sie sich bemühte Hauptlebensmittel zu besorgen.

Základní surovinou v Böhmisches Niederland je brambor, oblíbený i u první prezidentky Rakouské národní banky.

Jako kuchaři s ikonickou suchou bábovkou mi zmizela zlatá skvrna v oku poté, co jsem zahodil respirátor a najedl se v restauraci v divadle postaveném Rudolfem Bitzanem, se zlatými enziany ve velkém sále, tak i v jiných gastronomických zařízeních.

Jednu šťávu mi předala kuchařka, co vyrůstala jako spratek služky Hardmuthů v klášteře, udržuje styky s umělci, vařila nejlepší svíčkovou, a když se napije červeného vína, začne zpívat: „Domov nemám, matku neznám“ a „Život je jen náhoda, jednou doprava, jednou doleva“. Navíc měla krycí jméno Erika. Myje pokakané ve starobinci a po noční snídám rád dva telecí párky s dvojitou porcí tatarské omáčky. Vyměňuji recepty i s doktorkou, Němci jedli hodně vemínka, to jistě znáte.

Dietu nemusím, stejně jako urážku queer, raději si dám mintový sos s teplým pivem, ale skvělou English breakfast mají na Poritschy 15.

Mňamdopici! #INSTAFOOD