Studium

2017–2023 Intermédia 3, AVU
2022 stáž, Facultad de bellas artes Cuenca, Ateliér fotografie a grafického designu
2022 stáž, AVU, Ateliér hostujícího umělce, Anton Vidokle
2021 stáž, UMPRUM Praha, Ateliér malby
2019 stáž, Middlesex University, Londýn, Ateliér knižní ilustrace
2018 stáž, UNArte, Bukurešť, Ateliér malby a fotografie

Popis diplomové práce

NA AVU

#výkon #archetyp #vír opakování #emoce #zadostiučinění

Čeho se týká vaše diplomová práce?

Týká se především tématu vztahů a drbů z uměleckého i neuměleckého života. Po filmu Zkouška umění a novém podcastu Po AVU (které mě přímo neinspirovaly, jelikož jsem na svých knihách začala pracovat již dlouho předtím, než vznikly) ve své diplomové práci řeším formou sedmi komiksových knih to, co se děje umělci v procesu studia. Pokouším se zprostředkovat porozumění mezi ním a člověkem bez přímého vhledu do tohoto prostředí. V mé diplomové práci se objevují konkrétní společenské problémy, jako je například status umělce, téma lásky nebo hierarchická pravidla vztahů v instituci.

Čemu se věnujete kromě diplomové práce?

Kromě diplomové práce jsem se v poslední době věnovala převážně jen drbání, poslouchání drbů a sledování lidí. Má druhá poloha je abstraktní, jedná se o abstraktní digitální obrazy, kterým se věnuji mimo své konceptuální komiksy. Mimo umění ráda sportuji, běh, kickbox…

V jakých podmínkách byste chtěli*y vytvářet svou diplomovou práci?

Uvítala bych na AVU velkoformátovou tiskárnu a dílnu pro knižní vazbu. Mé podmínky pro tvorbu diplomové práce byly vcelku dobré, možná by se hodilo více financí a lepší informovanost diplomantů, že se vypisuje všeobecný tvůrčí grant. Mimo jiné bych si přála vlastní ateliér blíže k Praze.

Jak by podle vás mělo vypadat završení vašeho studia na AVU, kdyby to nebylo obhajobou diplomové práce?

Vůbec nevím, co bych místo obhajoby zvolila, je to pro mě silně formální záležitost, podobně jako státnice. Pojala bych obhajobu nějak méně formálně. Studium bych zakončila třeba nějakým dobrovolným programem, který pomůže studentům začlenit se do života po AVU.